Prijzen lidmaatschap 2019

Kosten

De kosten van een lidmaatschap van HSV De Baars zijn inclusief vispas en federatie afdracht:
Leden van 14 jaar en ouder € 31,75
Leden van 14 jaar en ouder die (hoofd)lid zijn bij een andere vereniging € 12,00

Leden die op de peildatum 1 januari nog geen 14 zijn maar wel met
2 hengels of op roofvis willen vissen en dus moeten beschikken over een jeugdvispas € 10,00

Jeugd jonger dan 14 jaar en met alleen 1 hengel vissend is gratis, aanmelden via info@debaars.nl
Jeugd onder de 14 jaar mag onder begeleiding van een persoon met geldige vispas zonder vergunning vissen met 1 hengel met de daarvoor aangewezen aassoorten.

Lid worden

Door een voorlopige vispas te kopen bij één van hier onder genoemde winkels
wordt u automatisch lid van onze vereniging.
Met de voorlopige vispas mag u 1 maand vissen. Indien u de aangehechte aanvraag voor de
definitieve vispas direct opstuurt naar Sportvisserij Nederland heeft u binnen 1 maand de
definitieve vispas en bent u lid van onze vereniging.

Leden van 14 jaar en ouder die (hoofd)lid zijn bij een andere vereniging kunnen het te veel betaalde aan vispas en federatie afdracht terug vorderen bij Sportvisserij Nederland middels een formulier. Dit formulier kunt u vinden op de site van Sportvisserij Nederland www.sportvisserijnederland.nl klik vispas aan en daarna Dubbele afdracht.

Leden die op de peildatum 1 januari nog geen 14 zijn maar wel met 2 hengels of op roofvis willen vissen en dus moeten beschikken over een jeugdvispas.

De verkooppunten voor de voorlopige vispas zijn:

-Dierenspeciaalzaak Pet’s Place,  Nieuwe Laagzijde 19 te Schagen

Wat doet HSV de Baars,

HSV De Baars te Schagen is rechthebbende op het visrecht in alle gemeentelijke vijvers, sloten en polderwater rondom Schagen. Zij huren dit van diverse instanties zoals de gemeente en het waterschap  Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Om dit alles te kunnen bekostigen geeft de vereniging een privaat rechtelijk document (vispas) uit. Iedereen die vist in de wateren van HSV De Baars moet in het bezit zijn van een geldige vispas welke recht geeft om in wateren van HSV De Baars te vissen. Van de contributie gelden wordt de huur, pacht- en looprecht kosten van diverse wateren voldaan.

Wat doet HSV De Baars nog meer

HSV De Baars is een hengelsportvereniging aangesloten bij federatie Sportvisserij Midwest Nederland en daarom tevens lid van de  Sportvisserij Nederlanddeze en de federatie SMWN wordt de visstand in de wateren beheerd en gecontroleerd. Daarom ontvangt u als u lid wordt van HSV De Baars  een vispas van de  federatie. Tevens ontvangt u een lijst met viswateren in Nederland waar u ook mag vissen dit zijn wateren van andere federaties welke ook bij de NVVS zijn aangesloten. De NVVS zet zich in om de mogelijkheden voor de Nederlandse sportvisserij te verbeteren. Verder houd H.S.V De Baars zich bezig met het beheren van het viswater, Je moet hierbij denken aan het controleren van de visstand, uitzetten pootvis, waterbemonstering en controle op de juiste visdocumenten.